Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 stroužky česneku
- 225 gramů cibule, napůl
- 4 papriky (ca. 700 g),na proužky
- 20 gramů oleje
- 1 konzerva rajčat, bez slupky (250 g)
- 1 kukuřice, sterilovaná (285 g)
- 1 konzerva vlašských fazolí (250 g)
- ½ čajové lžičky mletého kajenského pepře
- 1 čajová lžička soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
- 40 gramů škrobu
- 30 gramů vody
- 2 polévkové lžíce koriandru, čerstvého, nasekaného
Polentová krusta
- 200 gramů sýru gouda, na kousky
- 250 gramů polenty
- 25 gramů hladké mouky
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- ½ čajové lžičky soli
-
1
kostka zeleninového bujónu
nebo 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty - 2 vejce
- 200 gramů mléka
- 20 gramů oleje
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2330 kJ / 555 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 63 g
- Tuk
- 23 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Polenta se špenátem a sýrem
1h
Karibské kari
45min
Polenta s hříbky
55 min
Falafel
1h
Pečené fazole
1h 25min
Papriky plněné quinoou s bylinkami
30 Min
Fazolové pyré
15 Min
Fazole po bretaňsku
35 Min
Bílé fazole se zakysanou smetanou a pórkem
20 Min
Fazolové kuličky s rozmarýnem
20 Min
Bramborové curry s květákem
1h 10min
Zelný Eintopf s bílými fazolemi a rajčaty
40min