
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto
- 300 gramů mléka
- 200 gramů hladké mouky
- 20 gramů másla
- 3 vejce
- ½ čajové lžičky soli
- 100 gramů vody
Náplň
- 60 gramů másla
- 50 gramů hladké mouky
- 500 gramů mléka
- ½ čajové lžičky soli nebo podle chuti
- 1 špetka pepře černého, mletého, nebo podle chuti
- 1 špetka muškátového oříšku, mletého (volitelně)
- 100 gramů sýru gruyére, na kousky
- 50 gramů šalotky, napůl
- 300 gramů žampiónů, na plátky
- 100 gramů šunky, na plátky, ty na proužky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1475 kJ / 353 kcal
- Protein
- 15.1 g
- Sacharidy
- 29.5 g
- Tuk
- 19.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Pizza s rajčaty, červenou paprikou, špenátem a vejci
1hod. 45min
Lososová skotská vejce s omáčkou z medové hořčice
1hod.
Treska v pivním těstíčku
30min
Holandský řízek s bramborovo-brokolicovým pyré
1hod. 10min
Květákové placičky se sýrem a bylinkami
30min
Kuřecí kuličky
25min
Středomořská kuřecí křidélka s bylinkovo-pomerančovou rýží
1hod.
Špízy s kuřecími kuličkami s rýží
1hod. 25min
Okurkovo-šunkové palačinky
1hod. 10min
Palačinky Piña Colada
40min
Těstoviny s vinnou klobásou a červeným vínem
20min