
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů olivového oleje
- 300 gramů hovězí svíčkové na proužky (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- 300 gramů hovězí svíčkové na proužky (0,5 cm x 1 cm x 5 cm)
- 100 gramů cibule na čtvrtky
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů čerstvých hub např. žampiónů, na čtvrtky
- 30 gramů vody
- 10 gramů kukuřičného škrobu
-
½
čajové lžičky masové dochucovací pasty
nebo ½ masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5 l) - 1 čajová lžička anglické hořčice nebo jiné výrazné hořčice, např. dijonské
- 200 gramů smetany
- 50 gramů nakládaných okurek na proužky (volitelně)
- petrželová nať nasekaná, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 449 kcal / 1871 kJ
- Protein
- 36 g
- Tuk
- 31 g
- Sacharidy
- 6 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Vepřové medailonky s liškovou omáčkou a knedlíčky
50min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1hod. 30min
Dušené hovězí s duchy z bramborové kaše
1hod. 30min
Rybí guláš s krevetami
45min
Kuřecí stehna na červeném víně a na houbách
45min
Paštika z kachních jater
45min
Kuřecí stehna s houbovou omáčkou a divokou rýží
1hod. 20min
Bramborovo-zvěřinový guláš
1hod. 25min
Jelení ragú s kořenovou zeleninou a pórkové buchty
2hod. 30min
Hovězí Stroganoff
35min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1hod. 30min