
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 gramů olivového oleje
- 300 gramů hovězí svíčkové, na proužky (1 cm x 1 cm x 4 cm)
- 2 špetky mletého černého pepře
- 1 čajová lžička soli
- 300 gramů hovězí svíčkové, na proužky (0,5 cm x 1 cm x 5 cm)
- 100 gramů cibule, na čtvrtky
- 1 stroužek česneku
- 250 gramů čerstvých hub, např. žampiónů, na čtvrtky
- 30 gramů vody
- 10 gramů kukuřičného škrobu
-
½
čajové lžičky masové dochucovací pasty
nebo ½ masového bujónu (kostka bujónu pro 0,5 l) - 1 čajová lžička anglické hořčice nebo jiné výrazné hořčice, např. dijonské
- 200 gramů smetany
- 50 gramů nakládaných okurek, na proužky (volitelně)
- petrželová nať, nasekaná, na ozdobu
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1871 kJ / 449 kcal
- Protein
- 36 g
- Sacharidy
- 6 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 1.9 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Karlovarské knedlíky
50min
Kachní prsa s ostružinovou omáčkou a celerovým pyré
40 min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2h 45min
Hovězí na pivu
1h 45min
Slávky alla Medoc
50min
Sekaná plněná špenátem a sýrem
1 Std. 15 Min
Telecí závitky s nivou a sýrovou omáčkou
55 min
Líčka marinovaná v černém pivu
4h 35min
Telecí maso v omáčce s barevným pepřem
30 min
Hovězí Stroganoff
35 min
Houbový Stroganoff
30 min