
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů oleje
- 200 gramů malých cibulek, zavařených do kyselého nálevu scezených
- 600 gramů hovězího masa na guláš na kostky (2 cm), osušené papírovou utěrkou
- 200 gramů černého piva
- 200 gramů hovězího vývaru
- 2 polévkové lžíce brusinkového kompotu
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 bobkový list, sušený
- 1 ½ čajové lžičky soli podle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 200 gramů celeru, bulvy na kostičky (1,5 cm)
- 200 gramů mrkve na plátky (5 mm)
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 30 gramů vody
- sůl
- pepř, mletý
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 274 kcal / 1146 kJ
- Protein
- 23 g
- Tuk
- 12 g
- Sacharidy
- 15 g
- Vláknina
- 3.3 g
Alternativní recepty
Cibulový koláč tarte flambée (TM6)
1hod.
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
2hod. 40min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1hod. 30min
Restované kostky krůtího masa
15min
Dohněda orestované kostky hovězího masa (well done)
10min
Kávový mug cake s whiskey cream likérem
20min
Čokoládovo-višňový trhanec z plechu
30min
Klasický maďarský guláš
1hod. 45min
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1hod. 25min
Hovězí Stroganoff
1hod.
Roštěnky s bramborami
1hod. 20min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1hod. 30min