Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 gramů oleje
- 200 gramů malých cibulek, zavařených do kyselého nálevu, scezených
- 600 gramů hovězího masa na guláš, na kostky (2 cm), osušené papírovou utěrkou
- 200 gramů černého piva
- 200 gramů hovězího vývaru
- 2 polévkové lžíce brusinkového kompotu
- 1 čajová lžička hořčice
- 1 bobkový list, sušený
- 1 ½ čajové lžičky soli, podle chuti
- ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
- 200 gramů celeru, bulvy, na kostičky (1,5 cm)
- 200 gramů mrkve, na plátky (5 mm)
- 20 gramů kukuřičného škrobu
- 30 gramů vody
- sůl
- pepř, mletý
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Protein
- 23 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 12 g
- Vláknina
- 3.3 g
Alternativní recepty
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Dohněda orestované kostky hovězího masa (medium)
15min
Klasický maďarský guláš
1h 45min
Pomalu vařené kuřecí mexické stew (Pollo estofado con verduras)
3h 20min
Vařené hovězí maso ve whisky omáčce s bramborami
2u. 40min
Gulášová polévka s čerstvou paprikou
1h 35 min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min
Dušené hovězí stew
1h 40min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2h
Guláš se středozemní zeleninou
1h 30min
Vepřové maso po čínsku se zeleninou a rýžovými nudlemi
1h 20 min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min