
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Meat dumplings (preparation)
- 150 g plain flour
- 75 g full cream milk
- 25 g vegetable oil
- 4 pinches salt
- 50 g brown onion
- 100 g beef mince
- 2 - 3 pinches Baharat spice mix to taste (see Tips)
- 2 pinches ground cinnamon
- 2 pinches nutmeg
- 2 pinches ground white pepper
- 1 tbsp pine nuts (volitelně)
Yoghurt sauce
- 20 sprigs fresh mint leaves only
- 3 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 1500 g natural yoghurt
- 1 tbsp cornflour
- 1 pinch salt
Meat dumplings (assembly)
- plain flour for dusting
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 408.4 kcal / 1715.4 kJ
- Protein
- 20.8 g
- Tuk
- 20.8 g
- Sacharidy
- 31.4 g
- Vláknina
- 1.8 g
- Nasycený tuk
- 9.7 g
- Sodík
- 232.9 mg
Alternativní recepty
Mouhallabieh (milk pudding)
4hod. 30min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3hod.
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2hod.
Arabian ice cream
10hod. 25min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2hod. 30min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1hod. 20min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1hod. 35min
Fatayer (spinach turnovers)
1hod. 35min
Toum
15min
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2hod. 45min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Red lentil soup with cumin
55min