Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 80 g Zucker
- 120 g Butter, kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- ½ TL Weinstein-Backpulver
- 1 Ei (Kl. M)
- 30 g Sahne
Füllung
- 150 g Mohn
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst (20 g)
- 500 g Milch
- 150 g Sahne
- 75 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Hartweizengrieß
- 120 g Rohrzucker, hell
- 20 g Rum
- 2 Eigelb (Kl. M)
Streusel und Fertigstellung
- 125 g Mehl
- 100 g Rohrzucker, hell
- 100 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- ½ TL Zimt
- 75 g Haselnusskerne, gehobelt
- 15 g Wasser, eiskalt
- 400 g Brombeeren
- 1 EL Puderzucker
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 47 g
- Tuk
- 29 g
Alternativní recepty
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1h 40min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 Std. 30 Min
Rhabarber-Käsekuchen
7hod. 30min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min
Quarkstrudel mit Kirschen
2 Std. 15 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 Std.
Aprikosen-Bienenstich
5 Std.
Mohn-Birnen-Kuchen
3ωρ.
Rotweinstollen
48 Std.
Birnen-Gewürz-Kuchen
1h 10min