Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Mürbeteig
- 200 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale
- 1 Ei
- 1 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 400 g Mehl
- 1 EL Backpulver
Quittenfüllung und Fertigstellung
- 700 g Quittenpaste, in Stücken
- 70 g Süßer Wein (z. B. Portwein, Marsala)
- 1 Eiweiß zum Bestreichen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1724 kJ / 412 kcal
- Protein
- 3 g
- Sacharidy
- 67 g
- Tuk
- 14 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2hod. 30min
Birnenkuchen mit Walnüssen
1h
Gedeckter Quittenkuchen
3h 30min
Apfel-Quitten-Blechkuchen
1h 30min
Quittengelee mit Orangenblütenwasser
5 Std. 50 Min
Couscous-Kuchen mit Obst
1h 50min
Süß-sauer eingelegte Mirabellen
20min
Quittenkonfekt
1h 25min
Quittenmus
1 Std. 45 Min
Quitten-Tarte-Tatin
2 Std.
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min
Osternest
2 Std.