Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Teig
- 175 g Butter, kalt, in Stücken
- 140 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 375 g Mehl und etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 3 Eigelb
- 30 g Wasser, eiskalt
Vanillecreme
- 500 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 50 g Zucker
- 1 Prise Salz
Gefüllte Äpfel
- 50 g Mandeln
- 100 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 7 Äpfel, säuerlich (à ca. 150 g), z.B. Elstar
- 1 Zitrone, Bio, davon 2 Streifen Schale dünn abgeschält (à 1 x 4 cm), Saft ausgepresst
Schmandcreme und Fertigstellung
- 100 g Zucker
- 250 g Magerquark
- 750 g Schmand
-
3
EL Mandellikör
nebo 3 EL Orangensaft - 100 g Aprikosenkonfitüre
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1642 kJ / 392 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 19 g
Alternativní recepty
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1h 40min
Reistorte mit Roter Grütze
3h
Christstollen mit Marzipankern
2 godz. 25 min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2h 30min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2h 30min
Tortenboden
45 min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min
Gedeckter Apfelkuchen
8h
Gigantischer Apfelkuchen
1h 30min
Butter-Apfel-Kuchen
3h