Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Cevapcici
- 2 TL frischer Oregano, Blättchen abgezupft
- 3 - 4 Knoblauchzehen, halbiert
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 300 g Faschiertes (vom Lamm), siehe Tipp
- 500 g gemischtes Faschiertes (vom Rind und Schwein)
- 100 g Semmelbrösel
- 2 Eier
- 50 g Ajvar, mittelscharf
- 2 - 2 ½ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
Djuvec-Reis
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- 1 rote Paprikaschote (ca. 100 g), in Stücken
- 20 g Butter
- 2 EL Paprikapulver, edelsüß
- 1 Paradeiser (ca. 100 g)
- 20 g Olivenöl
- 250 g Basmati-Reis, weiß
- 100 g Ajvar, mittelscharf
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 600 g Wasser
- 3 - 4 EL Olivenöl
- 100 g Erbsen, tiefgekühlt
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2915 kJ / 696 kcal
- Protein
- 35 g
- Sacharidy
- 53 g
- Tuk
- 38 g
- Vláknina
- 5 g
Alternativní recepty
Djuvec-Reis
1h
Schaschlikspieße aus dem Varoma
1 Std. 10 Min
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30 Min
Frikadellen
25min
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2h
Serbisches Reisfleisch
2 godz. 50 min
Sauce Ungarischer Art
30 Min
Schaschlik mit Paprika und Reis
1 Std. 10 Min
Bifteki mit pikantem Tomatendip
40min
Gyros-Frikadellen mit Zaziki
30 Min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 Min
Serviettenknödel
1 Std. 10 Min