Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Champignonsauce
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Öl
- 250 g Champignons, geviertelt
- 30 g Milch
- 15 g Speisestärke
- 200 g Sahne
-
½
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
nebo ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 150 g Crème fraîche
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
Speckknödel und Fertigstellung
- 6 - 7 Brötchen (ca. 300 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm), siehe Tipp
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Katenschinken, gewürfelt
- 25 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Milch
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 500 g Wasser
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3234 kJ / 773 kcal
- Protein
- 28 g
- Sacharidy
- 57 g
- Tuk
- 49 g
- Nasycený tuk
- 23 g
- Vláknina
- 5.3 g
- Sodík
- 2520 mg
Alternativní recepty
Jägersauce mit Knödel
50min
Spargelpasta in Bacon-Sahne-Sauce
30 min
Schwammerlragout mit Semmelknödeln
1h
Gnocchi mit Pfifferling-Rahm-Sauce
30 min
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1h
Semmelknödel
50min
Spargelschnitten mit Champignonrahm
55min
Steinpilzragout mit Semmelnocken
1h
Spätzle mit Spargel-Bärlauch-Rahmsauce
45 min
Waldpilzgeschnetzeltes mit Laugenkroketten
30 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1h