Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 500 g Milch
- 20 g Vanillezucker
- 2 TL Zitronenschale
- 20 g Butter, etwas mehr zum Braten
- 150 g Polenta
- 300 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 250 g Wasser
- 20 - 50 g Rohrzucker, je nach Süße der Äpfel, etwas mehr zum Bestreuen
- ½ TL Zimt, gemahlen, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft, je nach Apfelsorte (volitelně)
- 30 g Rosinen (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2223 kJ / 530 kcal
- Protein
- 11 g
- Sacharidy
- 86 g
- Tuk
- 15 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 Std. 15 Min
Grießauflauf mit Mohn und Kirschen
50 Min
Mohnnudeln
1sa 30 dk
Rahmdalken mit Erdbeeren
25 Min
Apfel-Hirse-Auflauf
1h 40min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Topfenknöderl auf Paradeisragout
1 Std. 5 Min
Topfenschmarrn
50 Min
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Grießkoch mit Orangenfilets
20 dk
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min