Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Erdäpfel, festkochend, in Stücken
- 50 g Tomatenmark
- 400 g Weißkraut, Strunk entfernt, in Stücken
- 40 g Butter, in Stücken
- 550 g Wasser
- 1 TL Salz
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
- 1 - 1 ½ TL Paprikapulver, rosenscharf, nach Geschmack
- ½ TL Kümmel, ganz
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Variante)
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- 4 EL Sauerrahm
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 15 g
- Tuk
- 11 g
- Vláknina
- 6 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Krautsuppe
55min
Paradeiskraut
35min
Fisolengulasch
1sa 10 dk
Pannonische Bohnensuppe
50min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Linsen mit Mangold und Speck
30min
Bohnenhummus mit Kimchi
10 Min
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45min
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40min
Bohneneintopf mit Gerste
40min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Kohlrabi-Erbsen-Cremesuppe mit Radieschen
35min