Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Wasser, lauwarm
- 50 g Rapsöl, etwas mehr zum Einfetten
- 1 TL Essig
- 2 ¼ TL Salz
- 1 Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft (siehe Variante)
- 150 g Äpfel, geachtelt
- 150 g Karotten, in Stücken
- 40 g Walnüsse, halbiert
- 400 g Weißkraut, Strunk entfernt, in Stücken (3 cm)
- ½ TL Paprikapulver, geräuchert (pimento de la vera)
- 1 TL Kümmel, ganz
- ½ TL Cayennepfeffer, gemahlen
- 3 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Prise Kurkuma, gemahlen
- 50 - 100 g Speckwürfel, nach Geschmack (volitelně)
- 2 EL schwarze Sesamsamen zum Bestreuen
- 150 g Crème fraîche
- 150 g Naturjoghurt
- 1 TL Zitronensaft
- Nutriční hodnoty
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1704 kJ / 408 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 25 g
- Vláknina
- 5.8 g
Alternativní recepty
Marillenknödel "die Besten"
1h
Krautfleckerl
40 min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1h
Tiroler Knödel mit Linsen
50min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Gemüselaibchen mit Schnittlauchsauce
1h
Linsen-Gemüsestrudel mit Radicchiosalat
1 godz. 45 min
Bärlauchlaibchen mit Kräutercreme
40 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Rotkrautstrudel
1h 10min