Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Rice rolls
- oil, for greasing
- 500 g hot water
- 500 g white rice flour
- 80 g plain flour
- 1250 g water
- 1 tsp salt
Coconut gravy
- 700 g water
- 1000 g whole mackerel (ikan kembong), gutted and descaled
- 50 g shallots
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh ginger
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 3 dried tamarind pieces (asam keping)
- 300 g coconut milk
- 2 tsp sugar, adjust to taste (volitelně)
- 3 tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 40 g long beans, thinly sliced
- 50 g fresh mung bean sprouts
- 1 torch lily (bunga kantan) , bud only, shredded
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4080 kJ / 975 kcal
- Protein
- 63 g
- Sacharidy
- 125 g
- Tuk
- 23 g
- Nasycený tuk
- 15 g
- Vláknina
- 4 g
- Sodík
- 2768 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Nasi Lemak
45 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Tom Yum Goong
30 phút
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 phút
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Sambal Belacan
10 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 phút
Masala Squid
25 phút
Kuih Semprit (Custard Cookies)
50 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 phút
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 Std. 40 Min