Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g dried chillies, deseeded
- 70 g fresh red chillies, deseeded
- 5 bird's eye chillies (chilli padi) (volitelně)
- 100 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 80 g onions, cut in pieces
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only, cut in halves
- 10 g fresh galangal
-
10
g fresh turmeric
nebo 10 g ground turmeric - 20 g fresh ginger
- 50 g oil
- 2 tsp salt, plus extra for rubbing
- 1 tsp sugar
- 5 kaffir lime leaves, shredded
- 6 hardtail scads (ikan cencaru), slit on back along both sides of spine
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Protein
- 49 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Tom Yum Goong
30 Min
Nasi Lemak
45 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Nyonya Steamed Fish
45 Min
Sambal Belacan
10 Min
Chicken Rendang
45 Min
Masala Squid
25 Min
Nasi Lemak
45 Min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Thai Steamed Fish With Lime
30 Min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min