Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g dried chillies, deseeded
- 70 g fresh red chillies, deseeded
- 5 bird's eye chillies (chilli padi) (volitelně)
- 100 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 80 g onions, cut in pieces
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only, cut in halves
- 10 g fresh galangal
-
10
g fresh turmeric
nebo 10 g ground turmeric - 20 g fresh ginger
- 50 g oil
- 2 tsp salt, plus extra for rubbing
- 1 tsp sugar
- 5 kaffir lime leaves, shredded
- 6 hardtail scads (ikan cencaru), slit on back along both sides of spine
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Protein
- 49 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Char Kway Teow
15min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1h 25 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Lemak
45 min
Tom Yum Goong
30 min
Masala Squid
25 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Crispy Ikan Bilis
40 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min