Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 g dried chillies, deseeded
- 70 g fresh red chillies, deseeded
- 5 bird's eye chillies (chilli padi) (volitelně)
- 100 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only
- 80 g onions, cut in pieces
- 10 g shrimp paste (belacan)
- 2 torch lilies (bunga kantan), buds only, cut in halves
- 10 g fresh galangal
-
10
g fresh turmeric
nebo 10 g ground turmeric - 20 g fresh ginger
- 50 g oil
- 2 tsp salt, plus extra for rubbing
- 1 tsp sugar
- 5 kaffir lime leaves, shredded
- 6 hardtail scads (ikan cencaru), slit on back along both sides of spine
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1682 kJ / 402 kcal
- Protein
- 49 g
- Sacharidy
- 25 g
- Tuk
- 14 g
- Vláknina
- 5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Teh tarik (pulled milk tea)
15 Min
Sambal Belacan
10 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Nasi Lemak
45min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Char Kway Teow
15 Min
Masala Squid
25 Min
Crispy Ikan Bilis
40min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h
Tom Yum Goong
30 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min