
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 20 - 30 g jelit wieprzowych grubych (ok. 1,5 m dł.)
- zimna woda do namoczenia i płukania
- 1 łyżka octu, białego
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1000 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na kawałki
- 200 g cebuli przekrojonej na pół
- 300 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego na kawałki
- 20 g oleju plus dodatkowa ilość do skropienia
- 20 g mąki pszennej
- ½ łyżeczki soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 3 - 4 łyżeczki majeranku, suszonego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 400.8 kcal / 1676.9 kJ
- Protein
- 11 g
- Tuk
- 23.9 g
- Sacharidy
- 36.3 g
- Vláknina
- 4.6 g
- Nasycený tuk
- 7.2 g
- Sodík
- 540.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kołduny litewskie
1hod. 50min
Paprykarz à la szczeciński
45min
Kiełbasa słoikowa
26hod. 30min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8hod. 50min
Kartacze z mięsem
1hod.
Chrupiący boczek z piwnym sosem
2hod. 40min
Szybkie zacierki
20min
Flaczki wołowe
2hod. 35min
Kopytka
40min
Babka ziemniaczana z boczkiem
1hod. 40min
Tatar
45min
Faworki na żółtkach z piwem
2hod. 30min