Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 1200 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
- 600 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 600 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 300 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 350 g octu
- 185 g oleju
- 150 - 200 g cukru
- 35 g soli kamiennej, do przetworów
- ziarna ziela angielskiego (2-3 szt. na słoik)
- liście laurowe, suszone (1-2 szt. na słoik)
- Nutriční hodnoty
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Protein
- 4 g
- Sacharidy
- 35 g
- Tuk
- 19 g
- Nasycený tuk
- 1.5 g
- Vláknina
- 7 g
- Sodík
- 14356 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Marynowane warzywa
48h 40min
Sałatka szwedzka
3h 40min
Sałatka zimowa
1h 40min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 Std. 10 Min
Pikle
1 Std. 20 Min
"Miód" z mniszka lekarskiego
3h 20min
Pikle z ogórków w zalewie musztardowej
1h
Pikle z ogórków z koperkiem
15min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2u. 20min
Ketchup z cukinii
1h
Kawior z cukinii (w słoikach na zimę)
1 Std. 10 Min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55min