Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Moroccan spice mix
- 3 tsp ground ginger
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp paprika
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp ground white pepper
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Lamb stew
- 750 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (2.5 cm)
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 stalk fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 orange, segemented and segments cut into halves
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 stalk fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 230 g couscous
- 150 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp flaked almonds
- Greek-style natural yoghurt, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3510.8 kJ / 836 kcal
- Protein
- 50.3 g
- Sacharidy
- 79 g
- Tuk
- 31.4 g
- Nasycený tuk
- 9.4 g
- Vláknina
- 17.6 g
- Sodík
- 823.1 mg
Alternativní recepty
Everyone's favourite chicken curry
40 Min
Lamb spezzatino
1h 45 min
Sausage and butter bean winter stew
25 Min
Moroccan chicken with couscous
45 Min
Chicken and feijoa curry
35 Min
Lemon and lamb pie with filo topping
2h 40min
Fragrant curried mince with tomato salad
40 Min
Beef goulash with dumplings
1h 45 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Chicken à la king
40 Min
Beef Burgundy
1h 45 min
Beef "Burgundy"
40 Min