Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Moroccan spice mix
- 3 tsp ground ginger
- 3 tsp ground coriander
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp paprika
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground turmeric
- 1 ½ tsp ground white pepper
- ½ tsp chilli powder
- ½ tsp cayenne pepper
- ½ tsp ground nutmeg
Lamb stew
- 750 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (2.5 cm)
- ½ red onion, cut into quarters
- 1 stalk fresh coriander, leaves only, plus extra for garnishing
- 1 orange, segemented and segments cut into halves
- 2 brown onions, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 800 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp Meat stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 stalk fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 230 g couscous
- 150 g dried apricots, cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 tbsp flaked almonds
- Greek-style natural yoghurt, to serve
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3510.8 kJ / 836 kcal
- Protein
- 50.3 g
- Sacharidy
- 79 g
- Tuk
- 31.4 g
- Nasycený tuk
- 9.4 g
- Vláknina
- 17.6 g
- Sodík
- 823.1 mg
Alternativní recepty
Beef stroganoff
35min
Everyone's favourite chicken curry
40 min
Chicken and cashews
55min
Butter chicken
55min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Beef Burgundy
1 godz. 45 min
Lamb korma
4 Std.
Chilli con carne
45 min
Vindaloo pork
5 Std. 10 Min
Chicken cacciatore
50min
Lemon and lamb pie with filo topping
2 Std. 40 Min
Beef "Burgundy"
40 min