Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Caribbean stew
-
800
g boneless lamb shoulder (see variation), cut into pieces (3-4 cm)
nebo 800 g lamb meat for stew, boneless, cut into pieces (3-4 cm) - 50 g freshly squeezed orange juice (approx. 1 orange)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g Worcestershire sauce
- 3 garlic cloves
- 150 g brown onions, cut into halves
- 180 g celery stalks, cut into pieces
- 2 - 4 sprigs fresh coriander
- 2 - 3 pinches dried oregano
-
2
fresh bay leaves
nebo 1 dried bay leaf - 1 - 1 ½ tsp ground cayenne pepper
- 25 g oil
-
20
g raw sugar
nebo 20 g brown sugar - 50 g tomato paste
- 1 ½ tsp salt
- 450 g water
Steamed rice cups
- 160 g basmati rice
- 400 g water
- 4 pinches salt
-
4
tsp oil
nebo 4 tsp unsalted butter, chilled
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Protein
- 45 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 3.9 g
Alternativní recepty
Butter chicken
55min
Bolognaise sauce for two
20 min
Layered lamb curry
1h
Bolognese sauce
40min
Shepherd's pie
55min
Poached eggs
25 min
Mashed potatoes
40min
Boiled eggs
20 min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35 min
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35 Min
Curry lamb cutlets
1h
Guinness beef pies
2h 15min