Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Caribbean stew
-
800
g boneless lamb shoulder (see variation), cut into pieces (3-4 cm)
nebo 800 g lamb meat for stew, boneless, cut into pieces (3-4 cm) - 50 g freshly squeezed orange juice (approx. 1 orange)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g Worcestershire sauce
- 3 garlic cloves
- 150 g brown onions, cut into halves
- 180 g celery stalks, cut into pieces
- 2 - 4 sprigs fresh coriander
- 2 - 3 pinches dried oregano
-
2
fresh bay leaves
nebo 1 dried bay leaf - 1 - 1 ½ tsp ground cayenne pepper
- 25 g oil
-
20
g raw sugar
nebo 20 g brown sugar - 50 g tomato paste
- 1 ½ tsp salt
- 450 g water
Steamed rice cups
- 160 g basmati rice
- 400 g water
- 4 pinches salt
-
4
tsp oil
nebo 4 tsp unsalted butter, chilled
- Nutriční hodnoty
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Protein
- 45 g
- Sacharidy
- 45 g
- Tuk
- 23 g
- Vláknina
- 3.9 g
Alternativní recepty
Thai chilli chicken and basil
30 min
Butter chicken
55 min
Beef and pepper ragu
2h 15min
Shepherd's pie
55 min
Chicken cacciatore
50 min
Mashed potatoes
40 Min
Chicken and roasted red capsicum sauce with rice (TM5)
4h
Herb-salted chicken and chickpea casserole
1 Std. 10 Min
Beef Burgundy
1h 45min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min