Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dumplings
- 25 g butter, plus extra for greasing
- 300 g day old bread, cut into pieces (3 cm) (see Tips)
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves and stalks
- 80 g brown onion (approx. ½ onion), cut into halves
- 200 g full cream milk
- 2 eggs
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper, to taste
Goulash
- 3 garlic cloves
- 450 g onions (approx. 2½ onions), cut into quarters
- 30 g vegetable oil
- 750 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- 1 tbsp sugar
- 50 g tomato paste
- 350 g fresh tomatoes (approx. 3), cut into pieces
- 200 g red wine
- 2 tbsp sweet paprika
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp caraway seeds
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 tbsp fresh marjoram
- 3 dried bay leaves
- ½ tsp ground allspice
- 1 pinch ground cloves
- 300 g water
- 30 g plain flour
- 100 g red capsicum, cut into thin slices
- 100 g green capsicum, cut into thin slices
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2134.3 kJ / 508.2 kcal
- Protein
- 37.9 g
- Sacharidy
- 38.5 g
- Tuk
- 21 g
- Nasycený tuk
- 21 g
- Vláknina
- 8.4 g
- Sodík
- 1213.9 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Beef stroganoff
35 min
Beef and mushroom hot pot
2h
Beef ragu
1h 25 min
Beef Burgundy
1h 45 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Meatballs with tomato sauce
40 min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10 min
Chicken cacciatore
50 min
Hungarian goulash
1h 30min
Hunters' stew
1h
Beef "Burgundy"
40 min
Chicken and mushroom lasagne
1h 55min