Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Protein
- 69.4 g
- Sacharidy
- 46.5 g
- Tuk
- 51.9 g
- Nasycený tuk
- 17.9 g
- Vláknina
- 13.6 g
- Sodík
- 333 mg
Alternativní recepty
Lamb shanks with risoni and feta
3 Std. 50 Min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 Std. 15 Min
Chorizo and squid stew (TM6)
5h 30min
White fish and lemon risotto
30 Min
Ginger chicken and crunchy noodle salad
30 Min
Prawn and mushroom crepes
50min
Pork belly with noodles and chilli miso sauce (TM6)
4hod. 20min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Guinness beef pies
2h 15min
Spiced lamb roast
29h 50 min.
Meatloaf with red sauce
1 Std. 15 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min