Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 star anise
- 50 g Chinese cooking wine
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 2 tsp Chinese five spice
- ½ tsp sesame oil
- 700 g water, plus extra water for steaming
- 800 - 1100 g boneless pork belly, rind on
- 1 - 2 pinches salt, to taste, plus extra for sprinkling
- 2 pears (large), cut into halves and cored
- 2 tsp white sugar
- 120 g red onion, cut into pieces
- 1 tbsp oil
- ½ tsp cumin seeds
- 1 beetroot, peeled and cut into quarters
- 800 g canned lentils, rinsed and drained (approx. 500 g after draining)
- 3 tsp red wine vinegar
- 5 - 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4109.7 kJ / 978.5 kcal
- Protein
- 69.4 g
- Sacharidy
- 46.5 g
- Tuk
- 51.9 g
- Nasycený tuk
- 17.9 g
- Vláknina
- 13.6 g
- Sodík
- 333 mg
Alternativní recepty
Pork san choy bau
25min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1 godz. 10 min
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Peking-style duck pancakes
8h 50 min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Pocket roast beef with seeded mustard sauce
1 godz. 30 min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 godz. 20 min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Peppercorn sauce
20min
Slow-cooked pulled pork with steamed buns
3 Std.
Thai-style fish cakes
30min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min