Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Curry mix
- 2 tsp coriander seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 cm cinnamon quill
- 4 whole cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp dried chilli flakes
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 6 garlic cloves
- ½ tsp ground turmeric
- 1 pinch salt
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp apple cider vinegar
Pork belly
- 1000 g pork belly meat, boned and scored
- 2 brown onions (approx. 240 g), cut into halves
- 2 - 3 fresh bird's eye chillies, trimmed and cut into pieces
- 30 g olive oil
- 8 fresh curry leaves
- 1 tbsp soft dark brown sugar
- 1400 g water
- 1 tsp salt, plus extra for seasoning
- 200 g basmati rice
- 1 tsp black mustard seeds (see Tips)
- 50 g roasted unsalted cashew nuts, toasted
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 4119.8 kJ / 980.8 kcal
- Protein
- 57.2 g
- Sacharidy
- 49.9 g
- Tuk
- 60.6 g
- Nasycený tuk
- 18.5 g
- Vláknina
- 7.4 g
- Sodík
- 1024.5 mg
Alternativní recepty
Thai green chicken curry
30 min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Beef and potato massaman curry
2 Std. 10 Min
Thai red pork curry
35 min
Pork san choy bau
25 min
Layered lamb curry
1h
Lamb korma
4h
Coconut lamb curry
2h
Chicken in yoghurt
30 min
Pork vindaloo
2h 20 min
Lamb tikka with spicy eggplant
40 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min