Kompatibilní verze
Lososový krém s pažitkovou omeletou a pečenými kaštany - 2017
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pažitková omeleta
- 300 gramů čerstvých kaštanů, neloupaných
- 4 vejce
- 100 gramů plnotučného mléka
- ½ čajové lžičky soli
- 1 - 2 špetky muškátového oříšku, mletého
- pažitka, čerstvá, nastříhaná, podle chuti
Lososový krém a pečené kaštany
- 40 gramů mrkve
- 80 gramů brambor
- 100 gramů fenyklu, bulvy
- 50 gramů pórku
- 10 gramů másla
- 650 gramů vody
- 30 gramů vína bílého, suchého
- 1 vrchovatá čajová lžička zeleninové dochucovací pasty
- ½ čajové lžičky soli
- 3 špetky pepře černého, mletého
- 250 gramů filetů z lososa, čerstvých, bez kůže, vykostěných, na kousky (2 cm)
- 100 gramů smetany ke šlehání, min. 33 % tuku
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1435 kJ / 342 kcal
- Protein
- 16 g
- Sacharidy
- 29 g
- Tuk
- 18 g
- Vláknina
- 5.2 g
Alternativní recepty
Rizoto s parmazánem
30 Min
Caesar salát s kuřecím masem
50 Min
Paštika z kachních jater
45 Min
Mušle s omáčkou z bílého vína a smetany
45 Min
Paštika z kuřecích jater s oříšky
24hod. 20min
Gravlax z lososa s pohankovými bliny
48 godz.
Omeleta s parmazánem
45 Min
Polníčková krémová polévka a brokolice s olivovou omáčkou
45 Min
Chřestový salát s mangem
35 Min
Zimní zelenina s oříškovým máslem
20min
Jehněčí ragú s řapíkatým celerem a čerstvými bylinkami
1 Std.
Vepřová panenka s chřestem a bylinkovou omáčkou
1h 10min