Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Losos
- 600 gramů čerstvých filetů z lososa, bez kůže (4 kusy)
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, čerstvě umletého
Kokosový chilli přeliv a vařené brambory
- 180 gramů šalotky
- ½ kusu chilli papriček, čerstvých, červených, bez semínek
- 5 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kousky
- 20 gramů sezamového oleje, panenského
- 100 gramů vína, bílého
- 50 gramů portského vína, bílého
- 400 gramů kokosového mléka, neslazeného
- 600 gramů brambor, oloupaných, na kousky
- 25 gramů bramborového škrobu, např. Solamylu, rozmíchaného ve studené vodě
- 100 gramů zakysané smetany
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2162 kJ / 516 kcal
- Protein
- 32.5 g
- Sacharidy
- 19.5 g
- Tuk
- 28.9 g
- Vláknina
- 0.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Losos s bramborovou kaší
55min
Masové kuličky v kaparové omáčce s bramborami
45 Min
Jogurtový dip s brusinkami a kari
20 Min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min
Pstruh na páře a květákové pyré
1 Std. 10 Min
Žampióny plněné listovým špenátem
40min
Losos s pomerančem a brokolicovým kuskusem
30min
Losos s krémovou koprovou omáčkou a basmati rýží
40min
Vepřová panenka s omáčkou z červeného vína
45 Min
Krůtí špízy s rýží a zeleninovou omáčkou
2u. 45min
Vepřová panenka s celerovým pyré a kaparovo-citrónovou omáčkou
40min