Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Losos
- 600 gramů čerstvých filetů z lososa, bez kůže (4 kusy)
- ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře, čerstvě umletého
Kokosový chilli přeliv a vařené brambory
- 180 gramů šalotky
- ½ kusu chilli papriček, čerstvých, červených, bez semínek
- 5 gramů čerstvého zázvoru, oloupaného, na kousky
- 20 gramů sezamového oleje, panenského
- 100 gramů vína, bílého
- 50 gramů portského vína, bílého
- 400 gramů kokosového mléka, neslazeného
- 600 gramů brambor, oloupaných, na kousky
- 25 gramů bramborového škrobu, např. Solamylu, rozmíchaného ve studené vodě
- 100 gramů zakysané smetany
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička cukru
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2162 kJ / 516 kcal
- Protein
- 32.5 g
- Sacharidy
- 19.5 g
- Tuk
- 28.9 g
- Vláknina
- 0.5 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Losos v zázvorové omáčce s kešu oříšky
30min
Pstruzi v holandské omáčce s bramborami
1h 5min
Pstruh se zelenou čočkou
35min
Losos se špenátem a divokou rýží
1h 15min
Treska s bramborovo-dýňovou krustou a vinnou omáčkou
1h
Candát s polentou z čerstvé kukuřice
1h 5min
Pstruh na páře a květákové pyré
1h 10min
Losos s pórkem a bylinkami
35min
Ryba po indicku s jogurtovou omáčkou, bramborami a zeleninou
1h
Pečené papriky plněné masovou směsí
1h 20min
Losos ve smetanové omáčce se žampiony
50min
Candát se špenátem, linguine a omáčkou beurre blanc
35min