
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů červené čočky
- 500 gramů vody
- máslo, na vymazání
- 120 gramů parmazánu, na kousky
- 2 lilky (400 gramů)
- 50 gramů olivového oleje
- 1 cibule (200 gramů), na čtvrtky
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika (150 gramů), na kousky
- 400 gramů rajčat v plechovce, loupaných, i se šťávou
- 120 gramů červeného vína
- 1 polévková lžíce oregana, sušeného
- 1 čajová lžička zázvoru, mletého, sušeného
- 2 čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, mletého
- 40 gramů másla
- 500 gramů mléka
- 40 gramů hladké mouky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porce
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 25 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Lilkové ragú s cizrnou
45min
Čočkové stew s pancettou
1hod.
Bramborové curry s květákem
1hod. 10min
Cizrnové kuličky s dýní
25min
Kokosový Dhal
20min
Zelenina s kokosovým mlékem a kari s rýží
1hod.
Frittata s batáty, cuketou a kozím sýrem
45min
Fazole po bretaňsku
35min
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25min
Citrónovo-čočková omáčka k těstovinám
30min
Quiche s fetou a červenou řepou
1hod. 50min
Fazolovo-quinoové karbanátky s guacamole
1hod.