
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů červené čočky
- 500 gramů vody
- máslo, na vymazání
- 120 gramů parmazánu, na kousky
- 2 lilky (400 gramů)
- 50 gramů olivového oleje
- 1 cibule (200 gramů), na čtvrtky
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika (150 gramů), na kousky
- 400 gramů rajčat v plechovce, loupaných, i se šťávou
- 120 gramů červeného vína
- 1 polévková lžíce oregana, sušeného
- 1 čajová lžička zázvoru, mletého, sušeného
- 2 čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky pepře, mletého
- 40 gramů másla
- 500 gramů mléka
- 40 gramů hladké mouky
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2000 kJ / 477 kcal
- Protein
- 22 g
- Sacharidy
- 36 g
- Tuk
- 25 g
Alternativní recepty
Veganská dršťková polévka s cizrnou a hlívou ústřičnou
30 min
Pomalu vařený krémový dahl s pečeným květákem
16h
Lilkové kari s kokosovým mlékem a arašídovým máslem
30 min
Indický čočkový dahl
30 min
Kokosový Dhal
20min
Cuketové lasagne se sýrem
1 godz.
Kari s lilkem, špenátem a čočkou
25 Min
Quiche s fetou a červenou řepou
1 godz. 50 min
Lilkové ragú s cizrnou
45 min
Jambalaya z quinoy
35 min
Veganská žampiónová masala s chilli a kurkumou
25 Min
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50 min