Kompatibilní verze
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Houskový knedlík
- 20 gramů čerstvého droždí
- 150 gramů mléka
- 1 čajová lžička cukru krupice
- 320 gramů hladké mouky (nebo polohrubé)
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 rohlík, natrhaný na kousky
Hovězí guláš
- 2 stroužky česneku
- 400 gramů cibule, napůl
- 40 gramů oleje
- 600 - 700 gramů hovězího masa na guláš, např. kližky, na kousky (3x3 cm)
- 1 čajová lžička cukru
- 300 gramů rajčat, na malé kousky
- 250 gramů červeného vína
- 3 polévkové lžíce červené papriky
- 2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička mletého černého pepře
- ½ čajové lžičky kmínu, drceného
- 1 polévková lžíce sušené majoránky
- 3 bobkové listy, suché
- 150 gramů vody
- 400 gramů papriky, červené a zelené na proužky (2x3 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 2501 kJ / 597 kcal
- Protein
- 32.78 g
- Sacharidy
- 65.93 g
- Tuk
- 22.63 g
- Vláknina
- 5.37 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Kuře s mrkví, paprikou a krémovou hořčicovou omáčkou
1h 10min
Hovězí po burgundsku – „Boeuf Bourguignon“
1h 30min
Hovězí guláš s knedlíky ze staršího pečiva
2 Std.
Hovězí na červeném víně s anglickou slaninou
2hod. 20min
Paprikový guláš na červeném víně
1hod. 25min
Guláš z vepřové panenky
40min
Pekáček s houbami a vepřovým masem
1 Std. 50 Min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2h 45min
Klasický maďarský guláš
1h 45 min
Zelný hrnec s vepřovým masem
50min
Gulášová polévka se zeleninou
1h 15min
Hovězí guláš s kulatými houskovými knedlíky
1h 30min