Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů cibule, na čtvrtky
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce sladké červené papriky
- 1 čajová lžička pálivé papriky
- 1 ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 40 gramů vepřového sádla
- 500 gramů hovězího masa na guláš, na kostky (cca 2-3 cm)
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
- 700 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
1
vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty
nebo 1 masový bujón, kostka (pro 0,5l), rozdrobený - 2 - 3 bobkové listy, sušené
- 2 - 3 kusy nového koření
- 160 - 180 gramů brambor, na kostky (cca 2 cm)
- 160 - 180 gramů zelené papriky, na proužky (cca 4 cm)
- 160 - 180 gramů červené papriky, na proužky (cca 4 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 15.8 g
- Tuk
- 14.6 g
- Vláknina
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Játrová rýže
35min
Gulášová polévka
1h 5min
Rychlá asijská hovězí polévka
40 Min
Pikantní jarní vejce ve slaninovém kabátku
40 Min
Bavorský bramborový salát
15 λεπτ.
Kuřecí polévka s kukuřicí a s bylinkovými knedlíčky
1ωρ. 30 λεπτ.
Gulášová polévka deluxe
2 Std.
Pražské vejce podávané na večírcích Adiny Mandlové
20 λεπτ.
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1 Std. 25 Min
Gulášová polévka se zeleninou
1h 15min
Klasický maďarský guláš
1 godz. 45 min
Fazolová polévka s klobásou
35min