Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 200 gramů cibule, na čtvrtky
- 2 stroužky česneku
- 2 polévkové lžíce sladké červené papriky
- 1 čajová lžička pálivé papriky
- 1 ½ čajové lžičky mletého kmínu
- 1 čajová lžička sušené majoránky
- 40 gramů vepřového sádla
- 500 gramů hovězího masa na guláš, na kostky (cca 2-3 cm)
- 30 gramů rajčatového protlaku
- 400 gramů sekaných rajčat, sterilovaných
- 700 gramů vody
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ½ čajové lžičky mletého černého pepře
-
1
vrchovatá čajová lžička masové dochucovací pasty
nebo 1 masový bujón, kostka (pro 0,5l), rozdrobený - 2 - 3 bobkové listy, sušené
- 2 - 3 kusy nového koření
- 160 - 180 gramů brambor, na kostky (cca 2 cm)
- 160 - 180 gramů zelené papriky, na proužky (cca 4 cm)
- 160 - 180 gramů červené papriky, na proužky (cca 4 cm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porci
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Protein
- 24.3 g
- Sacharidy
- 15.8 g
- Tuk
- 14.6 g
- Vláknina
- 3.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Gulášová polévka
1h 5 min
Vepřové maso po čínsku se zeleninou a rýžovými nudlemi
1h 20min
Paprikový guláš na červeném víně s houskovým knedlíkem
1u. 25min
Pomalu vařené kuřecí mexické stew (Pollo estofado con verduras)
3h 20min
Pomalu vařený hovězí guláš na černém pivu
2 Std. 45 Min
Ruský bramborový salát
50min
Kapustnica
1h 15min
Zapékané těstoviny s plody moře a bešamelem (bez laktózy)
1h 10min
Gulášová polévka se zeleninou
1h 15min
Gulášová polévka deluxe
2h
Sekaná roláda plněná uzenou klobásou
1h 10min