Kompatibilní verze
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Coconut Roti
- 350 g plain flour, plus extra for dusting
- 200 g fresh coconut (see tips)
- 100 g water, lukewarm
- ½ - 1 tsp fine sea salt, to taste
- 2 Tbsp oil, plus extra for frying
Kuruma Iraichchi
- 750 g beef chuck steak, boneless, diced (approx. 3 cm)
- 2 tsp fine sea salt
- 2 - 4 tsp ground black pepper, to taste
- 1 Tbsp ground coriander
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp dried fennel seeds
- 3 garlic cloves
- 1 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 - 5 bird's eye chillies, fresh, deseeded if preferred
- 2 onions, quartered
- ½ tsp ground turmeric
- 8 fresh curry leaves
- 2 pandan leaves, tied in a knot
- 2 Tbsp white wine vinegar
- 1 fresh lemon grass, halved
- 1 Tbsp tomato purée
- 270 g coconut cream
- 1 Tbsp ghee
- 1 lime, cut in wedges for serving
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 3054 kJ / 727 kcal
- Protein
- 38 g
- Sacharidy
- 48 g
- Tuk
- 41 g
- Vláknina
- 11 g
Alternativní recepty
Beef Korma
2 Std. 25 Min
Beef Madras
1h 30min
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Lamb Korma
4h
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Pork Vindaloo
4h
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5min
Lamb Keema with Peas
1h
Kofta Curry
1 Std. 10 Min
Lamb Dopiaza (Lamb and Onion Curry)
6h 30min