Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
TM6 TM5

Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti

4.5 ( 65 hodnocení )

Suroviny

Coconut Roti

  • 350 g plain flour plus extra for dusting
  • 200 g fresh coconut (see tips)
  • 100 g water lukewarm
  • ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
  • 2 Tbsp oil plus extra for frying

Kuruma Iraichchi

  • 750 g beef chuck steak, boneless diced (approx. 3 cm)
  • 2 tsp fine sea salt
  • 2 - 4 tsp ground black pepper to taste
  • 1 Tbsp ground coriander
  • 2 tsp ground cumin
  • 1 tsp dried fennel seeds
  • 3 garlic cloves
  • 1 cm fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
  • 3 - 5 bird's eye chillies, fresh deseeded if preferred
  • 2 onions quartered
  • ½ tsp ground turmeric
  • 8 fresh curry leaves
  • 2 pandan leaves tied in a knot
  • 2 Tbsp white wine vinegar
  • 1 fresh lemon grass halved
  • 1 Tbsp tomato purée
  • 270 g coconut cream
  • 1 Tbsp ghee
  • 1 lime cut in wedges for serving

Nutriční hodnoty
na 1 portion
Kalorie
727 kcal / 3054 kJ
Protein
38 g
Tuk
41 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
11 g

Líbí se vám, co vidíte? Tento recept a 80 000 dalších na vás již čekají!

Registrujte se zdarma

Registrujte se k bezplatnému 30 ti dennímu zkušebnímu členství a začněte objevovat svět Cookidoo®. Zcela bez závazků.

Více informací

Alternativní recepty