![Pikantne aïoli Pikantne aïoli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D2E9385C-E4EB-4103-898E-349ED3D228B6/Derivates/A89B5989-7BC7-47DA-A63F-24877BA7EE5F.jpg)
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
-
250
g oliwy z oliwek (patrz wskazówka)
nebo 250 g oleju z pestek winogron - 70 g czerwonej papryki, konserwowej, pieczonej, odsączonej z zalewy
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 opakowanie szafranu (0,1 g)
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki chili, mielonego
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 974 kJ / 233 kcal
- Protein
- 1 g
- Sacharidy
- 1 g
- Tuk
- 26 g
- Vláknina
- 0.3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Remoulade
10 min
Sos salvitxada
1h 25min
Kremowe aïoli na żółtkach
10 min
Sos bordoski (sos bordelaise)
1 Std. 5 Min
Salsa brava - pikantny sos pomidorowy
5 min
Salsa Verde
15min
Sos maślany (sos beurre blanc)
35 min
Sos BBQ
25 Min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Sos serowy roquefort
20 Min
Sos serowy Mornay
10 min
Pikantny sos pomidorowy
30 Min