Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 50 g oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 40 g wody, letniej
Dodatki
- 80 - 100 g czarnych oliwek, bez pestek, przekrojonych na pół
- 700 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 - 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 50 g oliwy z oliwek
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
- mąka pszenna, do oprószenia blachy
- 2 łyżki kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- 1 - 2 łyżeczki tymianku, suszonego
- pieprz czarny, świeżo mielony, do smaku
- filety z anchois, w oleju (ok. 70 g), odsączone z zalewy, do dekoracji
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140.5 kcal
- Protein
- 2.5 g
- Sacharidy
- 16.6 g
- Tuk
- 7.3 g
- Nasycený tuk
- 1.1 g
- Vláknina
- 1.4 g
- Sodík
- 213.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Spaghetti z kaparami i anchois
35min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2u. 20min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1h 20min
Kremowe aïoli na żółtkach
10min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Focaccia z ziemniakami, boczkiem i rozmarynem
2 godz. 50 min
Focaccia serowa z pomidorami
45min
Gnocchi z masłem orzechowo-szałwiowym
1h 30min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1h 45min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Chrupiąca focaccia
2h 10min
Focaccia z cebulą
2u. 20min