Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Sacharidy
- 13.3 g
- Tuk
- 2.6 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 432.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Wonton wrappers
55 min
Rainbow cauliflower sushi
50 min
Charcoal bao buns
1u. 50min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8h 50min
Fresh pasta dough
1h
Steamed cabbage and pork dumplings
1sa 35 dk
Pork gyoza with soy dipping sauce
1h
Pork and prawn dumplings
55 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1h
Soup dumplings (xiao long bao)
26 godz. 50 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min