Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dipping sauce
- 100 g soy sauce
- 25 g rice wine vinegar
- 1 tbsp sesame oil
- ½ - 1 tsp dried chilli flakes, to taste
- 1 tsp toasted sesame seeds
Dumpling dough
- 350 g water
- 215 g wheat starch (see Tips), plus extra for dusting
- 20 g potato starch
- 90 g tapioca starch
Filling
- 5 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 pieces dried shiitake mushrooms, cut into slices
- 50 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 170 g shrimp (small), peeled (see Tips)
- 1 tbsp sesame oil
- 1 tbsp sake
- 1 tbsp soy sauce
- 1 pinch ground white pepper
Assembly and cooking
- 1 carrot (large), cut in 20 thin slices
- oil, for greasing
- 600 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 366.2 kJ / 87.2 kcal
- Protein
- 2.2 g
- Sacharidy
- 13.3 g
- Tuk
- 2.6 g
- Nasycený tuk
- 0.4 g
- Vláknina
- 0.9 g
- Sodík
- 432.5 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Steamed cabbage and pork dumplings
1 Std. 35 Min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Fragrant pipis
30 Min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)
2 Std. 50 Min
Soup dumplings (xiao long bao)
26sa 50 dk
Wonton soup
1 Std.
Temaki sushi (TM6)
1 Std. 40 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Pork and prawn dumplings
55 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min