Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Protein
- 14.5 g
- Sacharidy
- 24.8 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 535.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26hod. 50min
Hong Kong-style roast pork belly
10h
Red bean ice cream
29hod. 50min
Hua sheng ma shu (peanut mochi)
30min
Char siew sauce
10min
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Radish cakes
1hod. 5min
Wonton soup
1h