Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Bao (Buns)
- 200 g full cream milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g sugar
- 350 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 30 g vegetable oil
Pork filling
- 10 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2000 g water
- chilled water
- 12 quail eggs (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, white part only; green part reserved for garnishing
- 20 sprigs fresh chives, cut into halves
- 2 Chinese sausages (approx. 60 g), cut into pieces (see Tips)
- 500 g pork mince
- 2 tsp rice wine vinegar
- 2 tbsp oyster sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 1000 g water
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1049.9 kJ / 249.9 kcal
- Protein
- 14.5 g
- Sacharidy
- 24.8 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 3.1 g
- Vláknina
- 1.5 g
- Sodík
- 535.6 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Pork and prawn dumplings
55min
Wonton wrappers
55min
Steamed cabbage and pork dumplings
1h 35min
Steamed pork buns (baozi)
2 godz. 30 min
Beef buns
50min
Radish cakes
1 Std. 5 Min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Wonton soup
1 Std.
Prawn wontons
2 Std.
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 godz. 30 min
Cha gio (spring rolls)
55min