Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Dough
- 50 g water
- 170 g salted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 180 g milk
- 2 tsp white sugar
- 3 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 650 g plain flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
Cheese filling
- 200 g feta cheese, cut into cubes (2 cm)
- 180 g haloumi, cut into cubes (2 cm)
- 250 g mozzarella, cut into cubes (2 cm)
Assembly
- 1 tbsp water, plus extra for sealing
- 1 egg
- 1 tbsp sesame seeds
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 2062.9 kJ / 491.2 kcal
- Protein
- 19.9 g
- Sacharidy
- 42.8 g
- Tuk
- 26.2 g
- Nasycený tuk
- 15.9 g
- Vláknina
- 2.4 g
- Sodík
- 1059.4 mg
Alternativní recepty
Filo spinach slice
55min
Fatayer with cheese and mint
2h 15min
Cheese and spring onion galette
1 Std. 15 Min
Umali
1 Std. 25 Min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Stuffed semolina cookies (ma'amoul)
4 Std.
Cevapcici
50 Min
Tiropita (Greek cheese pie)
1h 10min
Golden baklava
25 godz. 25 min
Three cheese pides
1 Std. 40 Min
Fresh tomato tart
40 min
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35min