Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 3 żółtka
- 1 szczypta soli, plus 1 łyżeczka do gotowania makaronu
- 2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego, plus dodatkowa ilość do podania
-
75
g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
nebo 75 g pancetty pokrojonej w 1 cm kostkę - 10 g oliwy z oliwek (patrz wskazówka) (volitelně)
- 1200 g wody
- 180 g makaronu, suchego, typu spaghetti
- natka pietruszki, świeża, tylko liście, ilość do podania (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2653.4 kJ / 634.2 kcal
- Protein
- 26.8 g
- Sacharidy
- 69.2 g
- Tuk
- 26.8 g
- Nasycený tuk
- 10.5 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 1799 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi
40 min
Tagliatelle z boczkiem, szynką i śmietaną
25 min
Spaghetti carbonara
40 min
Spaghetti ze szpinakiem
30 min
Spaghetti aglio e olio
35 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Makaron a'la carbonara
30 min
Makaron z sosem z trzech serów
15min
Spaghetti alla carbonara
30 min