Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Ciasto
- 2 - 3 gałązki bazylii, świeżej, tylko liście
- 300 - 350 g mąki pszennej
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 100 g wody
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ - 1 łyżeczka soli
Wierzch focacci
- 2 pomidory (250-300 g), pokrojone w 3 mm plastry
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 20 g sera pecorino
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia
- 2 - 3 szczypty oregano, suszonego
- 4 łyżki grzanek, z podpieczonego chleba, pokrojonych na ok. 1 cm kawałki (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 656.5 kJ / 156.9 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Sacharidy
- 18.3 g
- Tuk
- 7.6 g
- Vláknina
- 2.3 g
Alternativní recepty
Wytrawne orzechowe scones
30 min
Chlebki z serem feta i koperkiem
1h 30 min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Tarta prowansalska
1h 15min
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Focaccia z pastą serową z oliwkami
2 Std. 10 Min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2 Std. 50 Min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Chrupiąca focaccia
2 Std. 10 Min