Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 g postas de bacalhau demolhado finas, s/ pele e s/ espinhas
- Farinha q.b. p/ panar
- Azeite q.b. p/ fritar
- 600 g tomate maduro cortado em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g salsa
- 200 g cogumelos frescos laminados
- 40 g vinho do Porto
- Sal q.b.
- 1 pitada de pimenta
- 800 g batata cortada às rodelas grossas (1,5 cm de espessura aprox.)
- Pão ralado q.b.
- 2 ovos batidos
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 2605 kJ / 623 kcal
- Protein
- 42 g
- Sacharidy
- 44 g
- Tuk
- 30 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20 min
Bacalhau à Zé do Pipo
1h
Pão branco
15h
Pão de lavrador
16u. 15min
Frango com molho de gengibre
1h 20 min
Arroz de polvo com amêijoas
3h 20 min
Bacalhau à moda de Braga
40 min
Borrego à moda de Alpiarça
25u.
Filetes de perca em cesto de alface com molho de feta e limão
35 min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3 Std.
Baguetes
15h
Creme de pasteleiro
15min