
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 700 g postas de bacalhau demolhado finas, s/ pele e s/ espinhas
- Farinha q.b. p/ panar
- Azeite q.b. p/ fritar
- 600 g tomate maduro cortado em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g salsa
- 200 g cogumelos frescos laminados
- 40 g vinho do Porto
- Sal q.b.
- 1 pitada de pimenta
- 800 g batata cortada às rodelas grossas (1,5 cm de espessura aprox.)
- Pão ralado q.b.
- 2 ovos batidos
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 623 kcal / 2605 kJ
- Protein
- 42 g
- Tuk
- 30 g
- Sacharidy
- 44 g
- Vláknina
- 7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salada de batatinhas e truta
35min
Caldeirada de amêijoas
2hod. 45min
Bacalhau na broa
1hod.
Bacalhau gratinado com maionese
1hod. 20min
Amêijoas com pescada, camarão e molho de coentros
3hod.
Estufado de peixe com camarão e ameijoas
40min
Bacalhau à Zé do Pipo
1hod.
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Frango com molho de leitão
1hod.
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30min
Bacalhau com broa e pimentos
1hod.
Bacalhau à lagareiro com migas de couve e feijão
1hod. 10min