Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 30 g poejo cortados em pedaços
- 2 ovos
- Azeite q.b p/ pincelar
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 c. chá de colorau
- 60 g farinha
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 1 folha de louro, fresca
- 2 c. chá de vinagre (volitelně)
- 2 fatias de pão alentejano
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1606.7 kJ / 384 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Sacharidy
- 25.4 g
- Tuk
- 16.4 g
- Nasycený tuk
- 2.9 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 2971.1 mg
Alternativní recepty
Frango de fricassé
30 Min
Ensopado de cabrito
40 Min
Salsichas enroladas em couve-lombarda
1h 5 min.
Favas guisadas
50 Min
Ensopado de borrego
1 Std.
Tomatada de ovos
35 Min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Bochechas de porco
9h 10min
Salada de ovas
40 Min
Migas alentejanas com entrecosto
1h 30min
Sopa de cação
40 Min
Açorda de marisco
30 Min