Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 2 postas de bacalhau demolhado (500 g aprox.)
- 30 g poejo cortados em pedaços
- 2 ovos
- Azeite q.b p/ pincelar
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 4 dentes de alho
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar e pincelar
- 1 c. chá de colorau
- 60 g farinha
- 1000 g água
- 1 pitada de sal
- 1 folha de louro, fresca
- 2 c. chá de vinagre (volitelně)
- 2 fatias de pão alentejano
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1606.7 kJ / 384 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Sacharidy
- 25.4 g
- Tuk
- 16.4 g
- Nasycený tuk
- 2.9 g
- Vláknina
- 2.7 g
- Sodík
- 2971.1 mg
Alternativní recepty
Açorda de bacalhau com tomate
25 Min
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Açorda de tomate
20 Min
Ervilhas com ovos escalfados
40 Min
Favas guisadas
50 Min
Bacalhau espiritual
50 Min
Arroz doce
1 Std.
Feijoada de chocos
40 Min
Sopa de cação
40 Min
Canja de maruca
35 Min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50min
Caldo de borrego com hortelã
50 Min