Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Pão
- 300 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
nebo ½ saqueta de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de sal
Recheio
- 120 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 3 alheiras de caça s/ pele (600 g aprox.)
- 500 g leite
- 60 g farinha
- ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- Tomilho, só as folhas q.b. p/ polvilhar (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 dose
- Kalorie
- 1514 kJ / 362 kcal
- Protein
- 10 g
- Sacharidy
- 51 g
- Tuk
- 13 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Bacalhau gratinado com maionese
1h 20 min
Queijo camembert com cobertura de cogumelos
15min
Tarte de amêndoa
1h 40min
Amêijoas com molho cremoso
2h 30 min
Espetadas de camarão e limão com molho de mostarda
50min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 godz. 5 min
Esparguete preto com camarão
45min
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
1h 15 min
Patê de alheira
20 min
Sobremesa de gelatina
7 Std.
Sangria de vinho rosé com frutos silvestres
40min
Amêijoas à Bulhão Pato
2u. 40min