
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 80 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe erbsengroß (1 g)
- 120 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 270 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Orangensaft frisch gepresst
- 5 g frische Hefe
- 500 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Honig
- 2 EL Sesam, geschält
- 1 EL Leinsamen
- 1 EL Mohn (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 228 kcal / 952 kJ
- Protein
- 7 g
- Tuk
- 4 g
- Sacharidy
- 39 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Toastbrot
16hod.
Möhren-Körner-Brote
15hod.
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20hod. 10min
Erdäpfelpolster
14hod. 40min
Dinkelsemmerl
14hod. 30min
Müsliweckerl
15hod. 30min
Dinkel-Wolke
16hod. 30min
Dinkelweckerl
23hod. 40min
Frühstückskipferl
17hod. 15min
Wachauer Laberl
15hod. 20min
Mohnflesserl
14hod. 30min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24hod.