Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Vorteig
- 80 g Wasser
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 120 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 270 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 80 g Orangensaft, frisch gepresst
- 5 g frische Hefe
- 500 g Dinkelmehl Type 630 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 20 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Honig
- 2 EL Sesam, geschält
- 1 EL Leinsamen
- 1 EL Mohn (volitelně)
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 952 kJ / 228 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 39 g
- Tuk
- 4 g
- Vláknina
- 3.4 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14h
Dinkelsemmerl
14 godz. 30 min
Dinkelweckerl
23hod. 40min
Müsliweckerl
15h 30min
Dinkelkranz
4h
Dinkel-Wolke
16 godz. 30 min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Frühstückskipferl
17h 15 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 godz. 40 min
Wachauer Laberl
15h 20min
Milchbrötchen
4h
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h