Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Roggensauerteig
- 100 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 75 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 40 g Haselnüsse
- 30 g Rosinen
- 40 g Cranberrys, getrocknet
- 30 g Sonnenblumenkerne
- 30 g Leinsamen
- 50 g Haferflocken
- 50 g Dinkelflocken
- 220 g Wasser
Hauptteig
- 270 g Wasser, kalt, und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g frische Hefe
- 25 g Honig
- 300 g Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 15 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 2 EL Sesam
- 3 EL Dinkelflocken
- 1 EL Leinsamen
- Nutriční hodnoty
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1218 kJ / 296 kcal
- Protein
- 9 g
- Sacharidy
- 43 g
- Tuk
- 8 g
- Vláknina
- 5.7 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Möhren-Körner-Brote
15h
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24h
Dinkel-Wolke
16h 30min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3h 40min
Dinkelsemmerl
14h 30 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Dinkelweckerl
23h 40min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Kosaken-Doppelbrot
14h 30 min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Buttermilchbrot
18h