Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Těsto na věnec
- 100 gramů másla, plus navíc na vymazání mísy
- 1 kostku čerstvého droždí (42 gramů)
- 50 gramů krupicového cukru
- 150 gramů mléka
- 500 gramů hladké mouky
- 1 vejce
- 2 žloutky (bílky ponechte na potření věnce před pečením)
- 1 vanilkový cukr
- 1 špetka soli
Náplň
- 100 gramů dětských piškotů
- 100 gramů vlašských ořechů, loupaných
- 100 gramů lískových oříšků
- 50 gramů krupicového cukru
- 100 gramů čokolády na vaření
- 140 gramů mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- moučkový cukr, na posypání
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1932 kJ / 461 kcal
- Protein
- 10.78 g
- Sacharidy
- 57.38 g
- Tuk
- 21.38 g
- Vláknina
- 3.02 g
Alternativní recepty
Vánočka
1sa 30 dk
Čokoládová poleva (Ganache)
20min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1sa 30 dk
Bábovka s podmáslím
45 min
Rebarborovo-jahodový koláč
1h
Makovo-meruňkový věnec
1sa 30 dk
Loupáky s mákem
1sa 30 dk
Tvarožník
1sa 30 dk
Moravské koláče
3hod.
Prezidentská bábovka
1 Std. 5 Min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min
Drobenkový koláč s náplní z čerstvého sýra a s borůvkami
1h