Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Koftas
- 20 g fresh parsley, cut in pieces
- 150 g spring onions, cut in pieces
- 900 g lamb shoulder, minced
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground white pepper
Pepper Sauce
- 300 g onions, quartered
- 150 g red peppers, cut in pieces (3 cm)
- 20 g olive oil, plus extra for greasing
- 400 g tinned whole peeled tomatoes, in juice
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g potatoes, sliced (2-3 mm)
- 350 g tomatoes, sliced (2-3 mm)
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 2400 kJ / 576 kcal
- Protein
- 29 g
- Sacharidy
- 22 g
- Tuk
- 42 g
Alternativní recepty
Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads
1 Std. 35 Min
Semolina Custard Dessert Pots
20 Min
Circassian Chicken
2 Std.
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13 godz. 30 min
Spiced lamb flatbread
1h 50min
Salmon kabsa
35 Min
Arabian spice mix
5 Min
Lamb with rice and aubergines (maghlobat badenjan)
1 Std. 20 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1 Std. 25 Min
Chicken ball kebabs with rice
1 Std. 40 Min
Rhubarb and Ginger Tart
1h 45min