Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Frolla alle nocciole
- 110 g di farina tipo 00
- 50 g di nocciole spellate
- 75 g di burro freddo a pezzi
- 65 g di zucchero
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 pizzico di sale
Ripieno fichi e cioccolato
- 225 g di fichi freschi, puliti e a pezzi
- 100 g di latte intero
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Crema alla ricotta
- 30 g di gherigli di noci
- 150 g di zucchero
- 350 g di ricotta di bufala fresca, scolata dal siero
Confettura di fichi
- 400 g di fichi freschi, puliti e a pezzi
- 160 g di zucchero
- 10 g di grappa
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2368 kJ / 566 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 75.1 g
- Tuk
- 24.7 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Torta arance rosse e miele
1 Std. 30 Min
Clafoutis alle ciliegie
2 Std. 30 Min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati
4h 25min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Crostata fragole e ricotta (senza zucchero)
2h
Torta di marzapane (Simnel Cake)
3 Std.
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Biscotti mandorle e arancia
2 Std. 20 Min
Torta ricotta e pistacchio
8h
Crostata di mais con crema al mascarpone (senza glutine)
50min
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2h 40min