Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Frolla alle nocciole
- 110 g di farina tipo 00
- 50 g di nocciole spellate
- 75 g di burro freddo a pezzi
- 65 g di zucchero
- 1 uovo (da 60 g)
- 1 pizzico di sale
Ripieno fichi e cioccolato
- 225 g di fichi freschi, puliti e a pezzi
- 100 g di latte intero
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 35 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Crema alla ricotta
- 30 g di gherigli di noci
- 150 g di zucchero
- 350 g di ricotta di bufala fresca, scolata dal siero
Confettura di fichi
- 400 g di fichi freschi, puliti e a pezzi
- 160 g di zucchero
- 10 g di grappa
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
- Nutriční hodnoty
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2368 kJ / 566 kcal
- Protein
- 9.9 g
- Sacharidy
- 75.1 g
- Tuk
- 24.7 g
- Vláknina
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Torta meringa alle nocciole con crema alla banana e toffee
3 Std. 30 Min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45 Min
Cheesecake ricotta e pere
4 godz. 35 min
Crostata alla banana
4 godz. 30 min
Rotolo ai fichi
2 Std. 25 Min
Crostata morbida alla ricotta e frutti di bosco
1 Std.
Torta mascarpone e noci
1h 30min
Torta di ciliegie
1h 30min
Crostata meringata all'arancia
30 Min
Mousse al cioccolato per copertura
20 Min
Torta friabile ai frutti di bosco
2h 55 min
Torta magica al cacao e arancia
4 Std.