Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Lievitino
- 100 g latte
- 15 g di lievito di birra fresco
- 100 g di farina tipo 00
Impasto
- 400 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 150 g di farina tipo 0
- 50 g di latte
- 100 g di zucchero
- 50 g di burro morbido
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di uvetta sultanina
- 100 g di vino bianco passito tipo Zibibbo
- 20 g di pangrattato
- 50 g di burro morbido
- 50 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica, la scorza (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di cioccolato fondente a pezzi
- 50 g di cedro candito a pezzi
- 6 fichi secchi a pezzi
- 100 g di gherigli di noci
- 50 g di nocciole spellate e tostate
- 6 prugne secche denocciolate a pezzi
- 50 g di pinoli
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 50 g di grappa di prugne
- 1 bustina di vaniglia in polvere
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo, leggermente sbattuto
- 40 g di zucchero
- Nutriční hodnoty
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2774 kJ / 663 kcal
- Protein
- 15.4 g
- Sacharidy
- 96 g
- Tuk
- 26.9 g
- Vláknina
- 6.1 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Sacher Torte
2h 30min
Treccia alla cannella
3h 10min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Pinza triestina
6 Std.
Strudel di mele
1 Std. 35 Min
Pain aux raisins
4h 30min
Fugassa veneta
4 godz.
Fritole veneziane
2h 40min
Zaleti
1h
Pane dolce alla frutta
2hod. 55min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min