Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Füllung
- 50 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Stück Zitronenschale, unbehandelt (5 cm)
- 1 Stück Orangenschale, unbehandelt (5 cm)
- ¼ TL Zimt
- 200 g getrocknete Pflaumen, entsteint, geviertelt
- 30 g getrocknete Aprikosen, entsteint, geviertelt
- 150 g Feigen, getrocknet, geviertelt
- 200 g Sultaninen
-
50
g Orangeat
nebo 50 g Zitronat -
20
g Rum
nebo 20 g Kirschwasser - 200 g Birnen, getrocknet (Hutzen/Kletzen)
- 400 g Wasser
Teig
- 300 g Milch
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 10 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 10 g Salz
- 50 g Haselnüsse
- 30 g Mandeln
- Nutriční hodnoty
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 461 kJ / 110 kcal
- Protein
- 2 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 3 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Springerle
26 Std. 20 Min
Strudelgrundteig
45 min
Springerle
27h
Zwetschgen-Datschi
2 godz. 30 min
Linzer Torte
2 Std. 10 Min
Pflaumenstrudel mit Streuseln
1 Std. 45 Min
Früchtebrot
2 Std.
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Hefeschnecken
1h 40min
Rohrnudeln
1 godz. 50 min
Quittenkonfekt
1hod. 25min
Hefegrundteig, süss
1 Std.