Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 833 kJ / 199 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 66 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40 Min
Ang Chow Chicken (Red Fermented Rice Wine Chicken)
1h 25 min
Coconut and Osmanthus Jelly
3 Std. 20 Min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 Min
Mustard Green Rice
35min
Hong Kong Style Roasted Pork Belly
9h 15min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 Std.
Char Siu Marinade
10min
Salted Chicken
5 Std. 10 Min