Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 833 kJ / 199 kcal
- Protein
- 8 g
- Sacharidy
- 19 g
- Tuk
- 10 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 66 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1u. 50min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1h 25 min
Pork Trotter Jelly
8u.
Pineapple Tarts
1h 30min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Almond and Matcha Cake
1h 10 min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2u. 45min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2u. 25min
Braised Chicken with Chestnuts
40 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 Std. 10 Min
Sticky Apple Pork Ribs
2h 30 min