
Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter soft
- 60 g water
- 275 g plain flour plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds for sprinkling
- Nutriční hodnoty
- na 1 piece
- Kalorie
- 199 kcal / 833 kJ
- Protein
- 8 g
- Tuk
- 10 g
- Sacharidy
- 19 g
- Nasycený tuk
- 5 g
- Sodík
- 66 mg
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Salted Fish Pork Belly
30min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4hod. 25min
Pineapple Tarts
1hod. 30min
Korean Fried Chicken
3hod. 10min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1hod. 20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1hod.
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Authentic Meat Floss
1hod. 40min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2hod. 45min
Luo bo gao (radish cakes)
25hod. 20min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1hod. 50min