Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Prawn Marinade
- 250 g prawns, peeled, deveined
- 20 g chilli powder
- 10 g lemon juice
- 5 g palm sugar
- 20 g water
- 1 tsp turmeric powder
- ½ tsp cumin powder
- 1 pinch fennel powder
- ½ tsp coriander powder
- ½ tsp curry powder
- 1 pinch garam masala
- 1 tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground black pepper
Biryani
- 15 g ghee
- 25 g cooking oil
- 2 onions, thinly sliced
- 1 tbsp ginger garlic paste (see tip)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- 1 green chilli, deseeded, thinly sliced
- ¼ tsp garam masala
- 1 tomato, cut in small cubes
- 1 tbsp Greek yogurt
- 20 g coriander leaves
- 20 mint leaves
- 20 g raisins, plus extra for garnishing
- 1100 g water
- ½ tsp salt
- 250 g Basmati rice, rinsed
- 50 g coconut milk
- 20 g cashew nuts, toasted, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434 kJ / 343 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 11 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 462 mg
Alternativní recepty
Prawn Curry
30min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Malabar Prawn Curry
1h 25min
Biryani-style rice
1 godz. 5 min
Ghee Roasted Chicken
1h 15 min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Mutton Peratal
1h 25min
Vegetable Sambar
35 Min
Thai Green Curry Chicken
30min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45min