Zařízení & příslušenství
Prawn Biryani
Příprava 15min.
Celkový 1hod. 15min.
6 portions
Suroviny
Prawn Marinade
-
prawns peeled, deveined250 g
-
chilli powder20 g
-
lemon juice10 g
-
palm sugar5 g
-
water20 g
-
turmeric powder1 tsp
-
cumin powder½ tsp
-
fennel powder1 pinch
-
coriander powder½ tsp
-
curry powder½ tsp
-
garam masala1 pinch
-
salt adjust to taste1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
Biryani
-
ghee15 g
-
cooking oil25 g
-
onions thinly sliced2
-
ginger garlic paste (see tip)1 tbsp
-
cinnamon stick1
-
cloves2
-
cardamom pods2
-
fennel seeds1 tsp
-
cumin seeds1 tsp
-
dried bay leaves2
-
green chilli deseeded, thinly sliced1
-
garam masala¼ tsp
-
tomato cut in small cubes1
-
Greek yogurt1 tbsp
-
coriander leaves20 g
-
mint leaves20
-
raisins plus extra for garnishing20 g
-
water1100 g
-
salt½ tsp
-
Basmati rice rinsed250 g
-
coconut milk50 g
-
cashew nuts toasted, to garnish20 g
Obtížnost
snadné
Nutriční hodnoty na 1 portion
Sodík
462 mg
Protein
13 g
Kalorie
1434 kJ /
343 kcal
Tuk
11 g
Vláknina
3 g
Nasycený tuk
4 g
Sacharidy
49 g
Líbí se vám co vidíte?
Tento recept a více než 100 000 dalších receptů čeká právě na vás!
Registrujte se zdarma Více informacíTaké zařazen v:
Deepavali Festive Delights
16 recepty/-ů
Mezinárodní
Mezinárodní
Mohlo by se vám také líbit...
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 dk
Ginger Garlic Paste
10 dk
Lamb biryani with vegetable curry
1sa 30 dk
Malabar Prawn Curry
1sa 25 dk
Bamia (Okra Lamb Stew)
1sa 50 dk
Biryani-style rice
1sa 5 dk
Mutton Peratal
1sa 25 dk
Ghee Roasted Chicken
1sa 15 dk
Rasam
20 dk
Vegetable Sambar
35 dk
Prawn Curry
30 dk
Prawn Bhuna
30 dk