Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
Prawn Marinade
- 250 g prawns, peeled, deveined
- 20 g chilli powder
- 10 g lemon juice
- 5 g palm sugar
- 20 g water
- 1 tsp turmeric powder
- ½ tsp cumin powder
- 1 pinch fennel powder
- ½ tsp coriander powder
- ½ tsp curry powder
- 1 pinch garam masala
- 1 tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground black pepper
Biryani
- 15 g ghee
- 25 g cooking oil
- 2 onions, thinly sliced
- 1 tbsp ginger garlic paste (see tip)
- 1 cinnamon stick
- 2 cloves
- 2 cardamom pods
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 2 dried bay leaves
- 1 green chilli, deseeded, thinly sliced
- ¼ tsp garam masala
- 1 tomato, cut in small cubes
- 1 tbsp Greek yogurt
- 20 g coriander leaves
- 20 mint leaves
- 20 g raisins, plus extra for garnishing
- 1100 g water
- ½ tsp salt
- 250 g Basmati rice, rinsed
- 50 g coconut milk
- 20 g cashew nuts, toasted, to garnish
- Nutriční hodnoty
- na 1 portion
- Kalorie
- 1434 kJ / 343 kcal
- Protein
- 13 g
- Sacharidy
- 49 g
- Tuk
- 11 g
- Nasycený tuk
- 4 g
- Vláknina
- 3 g
- Sodík
- 462 mg
Alternativní recepty
Chapatis
1 Std.
Mutton Peratal
1 Std. 25 Min
Lamb biryani with vegetable curry
1h 30min
Ghee Roasted Chicken
1 Std. 15 Min
Sambhar (Vegetable Dhall)
50 Min
Malabar Prawn Curry
1 Std. 25 Min
Biryani-style rice
1h 5 min.
Sri Lankan Red Beef Curry
1 Std. 35 Min
Vegetable Sambar
35 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 Min
Thai Green Curry Chicken
30 Min