Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 150 gramů mléka
- 20 gramů čerstvého droždí
- 90 gramů třtinového cukru
- 350 gramů hladké mouky, plus na vysypání formy
- 2 vejce
- 2 špetky soli
- 70 gramů másla, měkkého, na kousky, plus na vymazání
- 170 gramů kyselých jablek, oloupaných, na čtvrtky
- 1 polévková lžíce vanilkového cukru
- ½ polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 1 polévková lžíce citrónové šťávy
- ¼ čajové lžičky mleté skořice
- ¼ čajové lžičky mletého kardamomu
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- 1 skořice, celá
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Protein
- 5 g
- Sacharidy
- 32 g
- Tuk
- 7 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Vánoční (adventní) věnec 2016
1h
Tarte Tatin (obrácený koláč)
2h
Kokosové lanýže z jáhel a bílé čokolády
1h 15min
Angreštový crumble
1h
Perníkový knedlík se švestkovou omáčkou
55 min
Krůtí roláda se sladko-kyselou salsou
1 godz. 10 min
Velikonoční ovečka s mákem a povidly
2h 15min
Čokoládový koláč s hruškami
1 godz. 20 min
Jablečná omáčka
20 min
Třímlékový dort
3h 10min
Jablečné kapsy
1 godz. 30 min
Dýňovo-jablečný koláč
3h