Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 50 gramů mandlí, loupaných
- 100 gramů másla, na kousky
- 150 gramů ovesných sušenek
- 90 gramů cukru
- 400 gramů smetany ke šlehání, 30-40 % tuku
- 1 sáček želatinového ztužovače (50 gramů)
- 250 gramů mascarpone
- 1 balíček vanilkového cukru
-
350
gramů borůvkového džusu
nebo 350 gramů džusu z černého rybízu - 30 gramů citrónové šťávy
- 2 sáčky dortového želé, neslazeného, čirého
- 380 gramů borůvek
- Nutriční hodnoty
- na 1 kus
- Kalorie
- 1696 kJ / 404 kcal
- Protein
- 7 g
- Sacharidy
- 28 g
- Tuk
- 31 g
- Vláknina
- 2 g
Ve sbírkách
Alternativní recepty
Královské banánové kostky
1 Std. 30 Min
Špenátový quiche s kandovanou citrónovou kůrou
1 Std. 20 Min
Koláč s mascarpone a ovocem
1 godz. 25 min
Kuřecí pilaf se zeleninou a mandlemi
45 min
Tiramisu s malinami
2h 10min
Čokoládový marquise
2h 10min
Banánový dort s vaječným likérem
11u. 40min
Mascarpone krém s červeným rybízem
2 Std. 30 Min
Pudingové řezy se skořicí
1 Std. 50 Min
Red velvet cake
1 godz. 45 min
Piškotový dort s krémem mascarpone
1 godz. 40 min
Vrstvený dezert s rebarborou a jahodami
30 Min