Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g basmati rice
- 500 g water, plus extra for soaking
- 3 garlic cloves
- 30 g eschalots
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 60 g ghee
- 100 g tomato paste
- 300 g tomato, cut into cubes (2 cm)
- 2 tsp salt
- 1 cinnamon quill
- 1 dried bay leaf
- 4 whole cloves
- 1 star anise
- 3 cardamom pods
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 6651.1 kJ / 1583.6 kcal
- Protein
- 24.7 g
- Sacharidy
- 221.7 g
- Tuk
- 62.3 g
- Nasycený tuk
- 39.4 g
- Vláknina
- 17.8 g
- Sodík
- 5145.1 mg
Alternativní recepty
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Char Kway Teow
15min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nasi Lemak
45min
Chilli Stuffed Fish
1h
Soto ayam (spiced chicken soup)
1h
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1h