Obtížnost
Většinu našich receptů lze uvařit snadno. Některé jsou trochu náročnější: jsou hodnoceny jako středně obtížné nebo pokročilé. K jejich přípravě možná budete potřebovat více času.
Čas přípravy
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla.
Celkový čas
Toto je celková doba přípravy tohoto jídla od začátku do konce: marinování, pečení, chlazení atd.
Počet porcí
Toto zobrazuje, kolik porcí podle tohoto receptu připravíte.
Suroviny
- 250 g basmati rice
- 500 g water, plus extra for soaking
- 3 garlic cloves
- 30 g eschalots
- 100 g brown onion, cut into quarters
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 60 g ghee
- 100 g tomato paste
- 300 g tomato, cut into cubes (2 cm)
- 2 tsp salt
- 1 cinnamon quill
- 1 dried bay leaf
- 4 whole cloves
- 1 star anise
- 3 cardamom pods
- Nutriční hodnoty
- na 4 portions
- Kalorie
- 6651.1 kJ / 1583.6 kcal
- Protein
- 24.7 g
- Sacharidy
- 221.7 g
- Tuk
- 62.3 g
- Nasycený tuk
- 39.4 g
- Vláknina
- 17.8 g
- Sodík
- 5145.1 mg
Alternativní recepty
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Nasi Lemak
45 Min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Sambal Belacan
10 Min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 Std.
Masala Squid
25 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Char Kway Teow
15 dk
Mee Goreng Mamak
15 dk
Teh tarik (pulled milk tea)
15 dk
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min